Educatief pakket 'Kleine Helden & Rare Kwasten'

Nieuw product

Doelgroep: Kleuteronderwijs, 1e en 2e graad lager onderwijs. De filmpjes zijn ook toegankelijk voor gebruik in Buitengewoon onderwijs of in het secundair onderwijs voor de lessen Plastische Opvoeding.

PRIJS INCLUSIEF VERZENDING! (binnen België)

Meer details

20,00 € Inclusief belasting

Meer informatie

Deze gevarieerde dvd bevat een compilatie van veertien vrolijke korte Europese animatiefilms zonder dialogen. Hierbij krijg je een kleurrijke A4-lesmap om tal creatieve en speelse (film)opdrachten uit te werken in de klas.

Thema’s uit de filmpjes: Eten, honger, vriendschap, dieren, nachtmerrie, verliefd zijn, de zon, het bos, gekke vormen, de brandweer, heldendaad, ongehoorzaam, virtuele wereld…

Dit pakket is een uitgave van Lessen in het donker. 

Klik hier voor de trailer, foto's en meer info over Kleine helden & Rare kwasten.

Klik hier voor een preview van de lesmap (met intro, inhoudstafel en colofon).

Enkele ervaringen van leerkrachten die al werkten met dit lespakket:

  • Kinderen leren op een gerichte manier kijken naar een film. Het is leuk dat er zowel voor als na de film iets met het onderwerp gebeurt. Zowel het muzische, dramatische, filosofische, fysische aspect komt aan bod! Elke leeftijdsgroep ontdekt een verschillende boodschap in de films. Fem Vanhaecke - zorgcoördinator VBS Duinen Bredene
  • Het lespakket bevat ontzettend bruikbaar materiaal. Kinderen bewust leren kijken, is naast leren lezen, dan ook van zo’n groot belang. En net daarom zijn die animatiefilmpjes, op hun beurt pareltjes van vakmanschap, zo dankbaar. Kinderen kunnen erover schrijven, vertellen en tekenen. De filmpjes kunnen ook een leuk uitgangspunt zijn om bepaalde thema’s aan te brengen, of een apotheose van een spreekoefening. Je kunt hen kennis laten maken met componisten, tekentechnieken, boeken enz. Kortom: teveel om op te noemen. Bedankt voor die kostbare schat aan materiaal. Voor mij zijn het in elk geval ‘grote helden’. Ann Lootens, Brugge (De Boomgaard)
  • Wat me het meest zal bij blijven zijn de reacties van de kinderen tijdens het bekijken van de filmpjes. Alle kleuters leken zo geboeid en aandachtig! Het was leuk om te zien dat een filmpje zo’n groot effect kan hebben bij kinderen. Ik was verrast door de lachende gezichten en positieve reacties van kleuters (en kleuterjuffen) achteraf. Ik kreeg onmiddellijk de indruk dat ik hen een leuk lesuur bezorgd had. Melissa Depypere (stagiaire van Howest)

5 andere producten in dezelfde categorie: