Educatief pakket 'Shortcut!'

Nieuw product

Doelgroep: 1e, 2e en 3e graad secundair onderwijs
Dertien kortfilms (Nederlands gesproken of Nederlands ondertiteld)
De films zijn laagdrempelig, makkelijk bruikbaar in de klas én te koppelen aan verschillende lesinhouden.

Kostprijs: € 15 (incl. verzendingskosten) - geen BTW

Na ontvangst van uw betaling wordt het pakket (lesmap + DVD) opgestuurd.

Meer details

15,00 € incl. btw

Meer informatie

Deze compilatie van dertien kortfilms is geschikt voor de 3 graden van het S.O. Van animatiefilms en komedies tot drama- en muziekfilms. Het lesboekje in de dvd staat vol inspiratie en concreet uitgewerkte opdrachten. De speelduur van de films is maximum 15 min, zodat film en bespreking binnen een lesuur van 50 minuten passen!

Thema’s die aan bod komen in de films en verwerking: de dood, pesten, angsten, globalisering, tradities, ouderen in een rusthuis, eenzaamheid, orgaandonatie, humor, muziek, depressie, oorlog, seksualiteit, oedipus, verveling, verdraagzaamheid, filmsterren…

Verhaaltechnieken en vormelementen illustreren de onuitputtelijke creatieve mogelijkheden van het medium film. We spelen in op de interactie tussen beeld en geluid maar ook op camerastandpunt, personages, verhaal, longtakes, kleur, muziek, close-up, montage... Bij elke film krijg je de nodige basisinfo en enkele to-the-point opdrachten. We bij de uitwerking van het pakket de recente eindtermen waarbij ‘werken met kortfilms in de klas' eraan werd toegevoegd.

Bekijk hier een preview van het lesboekje! (met intro, inhoudstafel, kijkwijzer, bespreking bij 4 filmpjes, begrippenlijst en colofon).

Bekijk hier info over het pakket en trailers van de filmpjes.