Educatief pakket ‘The Art of Becoming’

Nieuw product

Doelgroep: 2e en 3e graad secundair Onderwijs.

Kostprijs: € 25 (inclusief verzendingskosten) – geen btw

PRIJS INCLUSIEF VERZENDING! (binnen België)

dvd + filmboekje + brochure ‘wat is een niet begeleide minderjarige vluchteling

Meer details

Waarschuwing: laatste item(s) op voorraad!

25,00 € Inclusief belasting

Meer informatie

Over de documentaire:
The Art of Becoming is een poëtische documentaire over drie minderjarigen uit Afghanistan, Syrië en Guinee. Alle drie hopen ze op een stabiele toekomst in Europa: Fattah zwoegt in Istanbul en hoopt om zo zijn reis naar Griekenland en daarna Italië te kunnen betalen, Saleh leeft nu drie jaar in Europa maar smacht naar zijn ouders, en Mamadou probeert zijn opleiding en job vol te houden ondanks het feit dat hij geen papieren meer heeft. Doorheen hun verhalen wordt het volledige proces van migratie blootgelegd: onrealistische verwachtingen over Europa, het leven in een zorgcentrum en de onophoudelijke strijd om uitzetting te vermijden.

The Art of Becoming, België, 2013, speelduur: 60 min., verschillende talen, Nederlands ondertiteld

Bekijk hier de trailer van de documentaire: https://www.youtube.com/watch?v=cQ-jmvarCh0

Thema’s: multiculturele samenleving, gezin en familie, onderdrukking, politiek, volwassen worden, waar gebeurd, identiteit (ik en de wereld), weerbaarheid, migratie

Over de educatieve omkadering:
Bij deze documentaire hoort de brochure van Vluchtelingenwerk Vlaanderen: Wat is een niet begeleide minderjarige vluchteling? Daarnaast sturen we een filmboekje mee waarin tien grondig toegelichte tips verzameld staan die verdieping voorzien bij de film en de thematiek. 

6 andere producten in dezelfde categorie: